שמס נ' הכשרת הישוב חברה לביטוח בע"מ - פסקדין

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום מסעדה
41210-06-10
18.1.2012
בפני :
מרדכי נדל

- נגד -
:
סולימאן שמס
:
הכשרת הישוב חברה לביטוח בע"מ
פסק-דין

פסק דין

5129371

54678313

חמשת התובעים נפגעו בתאונת דרכים , אשר התרחשה בתאריך 1.7.2008 בעת שנסעו מ"צומת השריון" ל"יער אודם" ברכב מסוג B.M.V שמספרו 80-030-08 [להלן: "הרכב"] , אשר היה מבוטח בזמנים הרלוונטיים לתובענה אצל הנתבעת במסגרת פוליסה לביטוח רכב מנועי שמספרה 7465812707 . נכון להיום , המחלוקת היחידה הינה לגבי גובה הנזק, לגביה הסמיכוני הצדדים לפסוק על דרך הפשרה לאחר הגשת סיכומים בכתב , וזאת מכוח סמכותי לפי הוראת סעיף 4ג' לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975.

לאחר התרחשות התאונה הועברו התובעים לחדר המיון הקדמי של ביה"ח "זיו" בקרית-שמונה . מן הבדיקות הרפואיות , אשר נערכו לתובעים אובחן , כי התובע 1 סבל מחבלות בחזה ובפנים וכן משפשופים קלים במצח . לאחר התאונה החל התובע 1 להתלונן בפני הרופאים המטפלים על כאבי אוזניים , אולם מן הבדיקות הרפואיות לא נתגלה ממצא רפואי המלמד על פגיעה בחוש השמיעה של התובע 1 . התובע 1 עותר בסיכומיו לפיצוי כספי בסך כולל של 29,700 ₪ על פי ראשי הנזק הבאים : כאב וסבל בסך של 15,000 ₪ , הפסד 28 ימי עבודה בסך של 4200 ₪ , הוצאות רפואיות וכן הוצאות נסיעה בסך של 6500 ₪ וכן עזרה צד ג' בסך של 4000 ₪ . לטענת הנתבעת , במסגרת הבדיקות הרפואיות אשר נערכו לתובע 1 לא אובחנו ממצאים רפואיים ארוכי טווח וכי מדו"ח "רציפות תעסוקתית" עולה כי במהלך שנת 2008 התובע לא עבד כלל , אולם לאחר התרחשות התאונה עבד באופן רציף עד לסוף אותה שנה . עם זאת , מציעה הנתבעת לשפות את התובעת בסכום של 2000 ₪ . לאחר שעיינתי בטענות הצדדים הנני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע 1 סך של 10,000 ₪ .

לתובעת 2 , אשר הלינה בחדר המיון על רגישות בברך וברגל התחתונה , וכן על חתך בפה ועל רגישות בבית החזה, אושרו על ידי רופא משפחה בקופ"ח 17 ימי מחלה . במסגרת סיכומיה עותרת התובעת 2 לפיצוי בגין ראשי הנזק הבאים : כאב וסבל בסך של 12,000 ₪ , הפסדי השתכרות לעבר בסך של 2250 ₪ , הוצאות רפואיות ונסיעות בסך של 4000 ₪ ועזרת הזולת לעבר בסך של 3000 ₪ . לטענת הנתבעת , בצילומי הרנטגן אשר בוצעה לתובעת 2 לא אובחן כל ממצא גרמי , וכי מדו"ח רציפות התעסוקה של התובעת 2 עולה כי זו עבדה באופן רצוף בין החודשים אפריל עד אוקטובר 2008 מבלי שנעדרה מעבודתה , וכי במקביל אושרו לה ימי חופש מחלה . עם זאת , מציעה הנתבעת לשפות את התובעת 2 בסכום של 2000 ₪ . לאחר שעיינתי בטענות הצדדים הנני פוסק לטובת התובעת 2 הוצאות רפואיות בסך של 4000 ₪ ועזרה צד ג' בסך של 3000 ₪ . לטענת הנתבעת , אושרו לתובעת 2 ימי מחלה כאשר עיון בדו"ח הרציפות של עבודתה אף מצביע על כך שבין התאריכים אפריל ועד אוקטובר 2008 לא נעדרה כלל מעבודתה . לאחר שעיינתי בטענות הצדדים הנני פוסק לטובת התובעת 2 פיצוי בסך של 8000 ₪ .

לתובעת 3 , אשר הלינה בפני רופאיה על כאבים והגבלות בתנועתה , אושרו 20 ימי היעדרות /אי כושר מעבודה החל מיום 2.7.2008 ועד ליום 22.7.2008 . התובעת 3 עותרת בסיכומיה לפיצוי כספי בגין ראשי הנזק הבאים : כאב וסבל בסך של 12,000 ₪ , הפסד ימי עבודה בסך של 2250 ₪ , הוצאות רפואיות ונסיעות בסך של 4000 ₪ וכן עזרה צד ג' בסך של 3000 ₪ . לטענת הנתבעת , דו"ח ה"רציפות בעבודה" של התובעת 3 מלמד על כך , כי זו עבדה במהלך שנת 2008 ברציפות החל מחודש אפריל ועד לחודש אוקטובר במהלך שנה זו . עם זאת , מציעה הנתבעת לשפות את התובעת 3 בסכום של 2000 ₪ . לאחר שעיינתי בטענות הצדדים הנני פוסק לטובת התובעת 2 פיצוי בסך של 8500 ₪ .

התובעת 4 התלוננה בחדר המיון על רגישות בזרוע ובכתף שמאל עם נפיחות ובצקת קלה באזור ובעקבות חשד לשבר ב"עצם הבריח" הושמה ידה בגבס . לאחר מכן נבדקה התובעת 4 על ידי רופא מומחה בתחום האורטופדיה בעקבות תלונות על כאבים בכתף שמאל . בעקבות תלונות אלו הופנתה התובעת לביצוע טיפולי פיזיוטרפיה ואף עברה בפועל חמישה טיפולים . בעקבות התאונה אושרו לתובעת 4 חודשי חופשת מחלה/אי כושר מעבודה .

התובעת 4 עותרת לפיצוי כספי בגין ראשי הנזק הבאים : כאב וסבל בסך של 25,000 ₪ , הפסדי השתכרות בעבר בסך של 13,500 ₪ , הוצאות רפואיות ונסיעות בסך של 5500 ₪ ועזרה צד ג' בסך של 4000 ₪ . מאידך , מציעה הנתבעת לשפות את התובעת 4 בסכום של 2000 ₪ . לאחר שעיינתי בטענות הצדדים הנני פוסק לטובת התובעת 4 פיצוי בסך כולל של 25,000 ₪ .

התובע 5 התלונן בעקבות התאונה על כאבים בשורש כף יד ימין , בשפשופים ביד ימין וכן הלין בפני רופאיו על כאבי צוואר . התובע עותר בסיכומיו לפיצוי בגין ראשי הנזק הבאים : הפסדי השתכרות לעבר (25 ימי עבודה) בסך של 3750 ₪ , הוצאות רפואיות ונסיעות בסך של 4000 ₪ , עזרה צד ג' לעבר בסך של 3000 ₪ וכאב וסבל בסך של 12,000 ₪ . הנתבעת מציעה לשפות את התובע 5 בסכום של 2000 ₪ . לאחר שעיינתי בטענות הצדדים הנני פוסק לטובת התובע 5 פיצוי בסך של 11,000 ₪ .

בנוסף לסכומים שנפסקו מעלה , תישא הנתבעת במלוא הוצאות האגרות ששולמו על ידי התובעים וכן תישא בשכ"ט עו"ד בשיעור של 11% מהסכומים המצטברים שנפסקו לטובת כלל התובעים .

הגזברות תגבה אגרה על פי תקנה 5 (ב)(2)(ב) לתקנות בתי המשפט (אגרות) , התשס"ז-2007. מזכירות ביהמ"ש תשלח עותק מהחלטתי ישירות לב"כ הצדדים עם אישור מסירה. נוכח ההסדר הדיוני אליו הגיעו הצדדים הנני פוטר את הנתבעת מתשלום יתרת אגרה .

5129371

54678313

5129371

ניתן היום, כ"ג טבת תשע"ב, 18 ינואר 2012, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>